Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další panika v Manchesteru: V obchodním centru se ozvala rána, lidé zběsile utíkali

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Manchester - Jen několik hodin po útoku v Manchesteru evakuovala policie nedaleké obchodní centrum Arndale. Návštěvníci podle agentury Reuters slyšeli velkou ránu, její příčina je ale neznámá. Lidé na Twitteru hovořili o možném dalším výbuchu, ten se ale zatím nepotvrdil

Policie dnes krátce evakuovala velké nákupní středisko Arndale v britském Manchesteru. Na twitteru později uvedla, že v nákupním centru zadržela jednoho muže. Zatčení ale podle ní patrně nesouvisí s pondělním atentátem na koncertě v Manchesteru.

Okolnosti evakuace jsou ale nejasné. Podle místních médií byla uvnitř střediska nalezena podezřelá taška.

Nákupní centrum Arndale se stalo dějištěm pumového útoku před dvaceti lety. V roce 1996 byl v jeho blízkosti odpálen kamion s 1500 kilogramy trhaviny. Bylo evakuováno na 75 tisíc lidí a přes 200 zraněných, naštěstí ale žádní mrtví.

Armed police are clearing the area beneath the Arndale Food Court windows after a man was arrested. Sniffer dogs have gone in. pic.twitter.com/JgC8J2QxYR

— Rob Smith (@robsmithitv) 23. května 2017

Záběry na sociálních sítích ukazovaly lidi prchající z nákupního centra po evakuaci. Někteří svědci podle agentury Reuters uváděli, že slyšeli "velkou ránu". Na místo dorazili policejní ozbrojenci a přilehlá ulice byla uzavřena.

Dlouho nebylo jasné, zda dnešní událost souvisela s nočním atentátem v multifunkční hale v severoanglickém Manchesteru, kde koncertovala americká zpěvačka Ariana Grandeová. Útok si podle policie vyžádal 22 mrtvých.

Atentát podle ní spáchal zřejmě jeden člověk, který odpálil improvizované výbušné zařízení. Incident odsoudilo mnoho světových státníků i umělců. Britské politické strany kvůli incidentu přerušily kampaň před předčasnými parlamentními volbami.

Poslední informace hovoří o ukončení evakuace. Co přesně bylo příčinou rány a evakuace ale zatím policie neuvedla. Podle britských médií byl na místě nalezen podezřelý balíček, který ale nevysvětluje hlasitou ránu. Jiná média uvádí, že objekt je stále uzavřen a prohledávám.

Podrobnosti připravujeme.

Témata:  výbuch v aréně v Manchesteru Velká Británie policie Velká Británie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy