Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V souvislosti s atentátem v Manchesteru byl zadržen 23letý muž

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Manchester - Podle britské agentury Press Association byl v souvislosti s nočním teroristickým útokem zatčen 23letý muž. Bližší informace policie neuvedla.

Dvaadvacet mrtvých včetně dětí si vyžádal v noci na dnešek teroristický útok v multifunkční hale v severoanglickém Manchesteru, kde koncertovala americká zpěvačka Ariana Grandeová. Oznámila to dnes ráno policie.

Atentát podle ní spáchal zřejmě jeden člověk, který odpálil improvizované výbušné zařízení. Incident odsoudilo mnoho světových státníků i umělců. Britské politické strany kvůli incidentu přerušily kampaň před předčasnými parlamentními volbami.

Premiérka Theresa Mayová svolala na dopoledne zasedání vládního výboru COBRA, který se zabývá mimořádnými situacemi. V prohlášení atentát označila za "děsivý.

Zda pachatel jednal sám, nebo byl členem nějaké skupiny, policie zatím neví. Při explozi ale sám zahynul, uvedl policejní šéf Ian Hopkins. Zda je pachatel započítán do celkového počtu mrtvých, není jasné. Veřejnost policista požádal, aby nespekulovala o totožnosti podezřelého.

Témata:  výbuch v aréně v Manchesteru Velká Británie policie Velká Británie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy