Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hon na komplice atentátníka z Manchesteru pokračuje, ve vazbě je 11 osob

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Po pondělním útoku v Manchesteru je vazbě 11 osob a pokračuje pátrání po možných komplicích sebevražedného atentátníka. Británie v sobotu snížila stupeň teroristického ohrožení, a to z nejvyššího "kritického", představujícího bezprostřední nebezpečí, na "závažný", který považuje hrozbu útoku za velmi pravděpodobnou.

Na otázku, zda může být někdo ze skupiny kolem atentátníka Salmana Abediho ještě na svobodě, britská ministryně vnitra Amber Ruddová v rozhovoru pro BBC odpověděla, že "je to možné".

"Ve vazbě je 11 lidí, operace je stále v plném proudu," řekla také ministryně den poté, co Británie snížila stupeň teroristického ohrožení z nejvyššího "kritického" na "závažný".

V sobotu také britská policie zveřejnila snímky předpokládaného pachatele Abediho (22). Brit libyjského původu je na nich zachycen v den, kdy při atentátu na koncertu americké zpěvačky Ariany Grandeové zabil 22 lidí a 116 dalších zranil.

Ozbrojení policisté nyní o víkendu střeží stovky akcí po celé Británii. Policejní představitelé vybídli lidi k účasti, ale aby nepolevovali v ostražitosti. Bezpečnostní opatření se posílila například v souvislosti s finále fotbalového poháru ve Wembley v Londýně, na stadionu Hampden Park v Glasgowě a kvůli silničnímu běhu Great Manchester Run.

Témata:  výbuch v aréně v Manchesteru Salman Abedi Velká Británie policie Velká Británie

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy