Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Automobilka BMW musí pozastavit výrobu, dodávky součástek váznu

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Frankfurt - Automobilka BMW zastavila výrobu v německém závodě v Lipsku, ohrožena je také výroba v závodech v Číně a Jihoafrické republice. Důvodem jsou potíže u jednoho z italských dodavatelů součástek pro technologii řízení.

Uvedl to na svých internetových stránkách německý časopis Focus. Již minulý týden byla na dva dny omezena výroba v závodě v Mnichově. Mluvčí BMW listu řekl, že automobilka zastavila v Lipsku výrobu v pátek a zřejmě bude muset již dnes také snížit výrobu v závodech v Číně a JAR.

Přerušení výroby by mohlo stát BMW denně desítky milionů eur. Agentura DPA dodala, že mluvčí na její dotaz nedokázal říct, kdy by mohl být problém odstraněn. Firma doufá, že by to mohlo být již v úterý.

BMW tento měsíc uvedla, že její čistý zisk v prvním čtvrtletí vzrostl o 31 procent na 2,15 miliardy eur (56,8 miliardy Kč). Tržby stouply o 12 procent na 23,5 miliardy eur a prodej aut o 5,3 procenta na rekordních 587.237 vozů.

Témata:  BMW automobilový průmysl Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy