reklama

Novorozenec z Brazílie se stal senzací. Na videu pořízeném téměř ihned po porodu, totiž „chodí“. Na Facebooku jej viděli lidi z celého světa, za několik málo dní nashromáždilo 74 milionů zhlédnutí, více než 1,6 milionu sdílení a 343 tisíc reakcí.

Dítě se narodilo v Brazílii. Na záběrech je vidět také porodní asistentka, která nemohla věřit vlastním očím. „Ach můj bože, ta holka chodí. Panebože!“ říká. Další osoba na pokoji pak říká: „Počkej, nech mě to natočit,“ uvádí server The Independent.

Porodní bába na videu vysvětluje, že se snažila dítě vykoupat, ale holčička chtěla vstát a chodit. „Milosrdný otče. Snažila jsem se ji tady mýt a ona vstávala a chodila,“ vysvětluje.

Všichni lidé na videu jsou ohromeni silou novorozence a tím, čeho byli svědky. Není jasné, kdo jsou rodiče dítěte nebo ve které nemocnici se narodilo, ale šaty porodní asistentky ukazují, že pracuje v nemocnici Santa Cruz ve státě Rio Grande do Sul na jihu Brazílie.

Obvykle dítě začíná chodit až ve věku 12 měsíců. Lidé nazývají tohoto novorozence „zázračným dítětem“, které ohromí svět. Lékaři jsou nicméně k pravosti videa velmi skeptičtí a zpochybňují jeho pravost.