Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krvavý ramadán podle IS: Exploze v Bagdádu zabily více než 20 lidí

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Bagdád - Iráckou metropoli zasáhly dvě exploze. Nejprve vybouchlo auto s výbušninou, zemřelo 15 lidí a 40 osob je zraněných. Při druhém atentátu zahynulo sedm lidí a 30 osob bylo zraněno.

První bomba ve vozidle vybuchla v pondělí pozdě večer v centrální bagdádské čtvrti Karráda ve voze zaparkovaném poblíž oblíbeného obchodu se zmrzlinou. Podle iráckých úřadů byla odpálena zřejmě na dálku.

K útoku se přihlásil Islámský stát. Došlo k němu krátce po začátku ramadánu, během něhož věřící drží půst od rozednění do setmění. Po západu slunce se tak restaurace a kavárny v ulicích Bagdádu naplnily lidmi.

Druhá exploze nastala dnes v centru Bagdádu, šlo rovněž o nastražený vůz s výbušninami, uvedla televize Al-Džazíra.

Radikálové z IS ovládají část severního Iráku, armádě se je nicméně v poslední době daří vytlačovat. Pod kontrolou už mají vládní vojska většinu druhého největšího iráckého města Mosulu, který zůstal poslední významnou baštou IS v zemi.

Témata:  teroristické útoky v Iráku Islámský stát Irák

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy