Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch v Kábulu poškodil i české velvyslanectví, ještě hůř ale dopadla německá ambasáda

Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo zahraničních věcí
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Kábul/Berlín/Praha - Při dnešním teroristickém útoku v Kábulu zahynulo nejméně 80 lidí. Exploze těžce poškodila německé velvyslanectví. Okna má rozbitá i česká ambasáda.

Při dnešním atentátu v Kábulu byli zraněni zaměstnanci německého velvyslanectví, exploze bomby vyrazila desítky oken budovy. "Afghánský člen ostrahy ambasády zahynul," uvedl šéf německé diplomacie Sigmar Gabriel.

Útok pravděpodobně spáchal sebevražedný atentátník v automobilu. Oběťmi byli většinou afghánští civilisté. Atentát se odehrál ve vládní a diplomatické čtvrti a materiální škody hlásí i další velvyslanectví, včetně francouzského či čínského.

Mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová uvedla, že pracovníci velvyslanectví ČR jsou v pořádku. "Ten výbuch, jak to bylo asi kilometr od ambasády, tak to rozbilo okno na ambasádě," sdělila s tím, že neví, kolika oken se to týká, jestli jednoho, dvou nebo tří.

Témata:  teroristické útoky v Afghánistánu Německo Sigmar Gabriel Ministerstvo zahraničních věcí České republiky velvyslanectví

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy