Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bomba roztrhala minibus v Afghánistánu. 11 mrtvých včetně šesti dětí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: New York Times **www.nytimes.com**

Exploze bomby na kraji silnice si ve východním Afghánistánu vyžádala životy nejméně 11 civilistů, včetně šesti dětí. S odvoláním na afghánské úřady o tom informovaly agentury AP a DPA. V částech Afghánistánu se dnes ještě druhým dnem konají parlamentní volby. Sobotní hlasování provázel chaos a násilí a na některých místech bylo hlasování kvůli pozdnímu otevření volebních místností prodlouženo do dneška.

Dnešní incident se stal na silnici ve východní provincii Nangarhár. Agentura DPA s odvoláním na sdělení vládního mluvčího napsala, že exploze se udála, když přes výbušninu přejel minibus.

Nikdo se k činu nepřihlásil. V oblasti je ale aktivní jak radikální hnutí Tálibán, tak Islámský stát (IS). Afghánští civilisté se tak poměrně často stávají oběťmi podobných útoků, které však bývají namířeny spíše na vojáky.

Podle OSN počet civilistů zabitých v konfliktu v Afghánistánu dosáhl v prvních devíti měsících letošního roku nejvyšší úrovně od roku 2014. Od ledna bylo v Afghánistánu zabito nejméně 2789 civilistů a dalších zhruba 5252 jich bylo zraněno.

Témata:  Afghanistán teroristické útoky v Afghánistánu Tálibán terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy