Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V centru Kábulu demonstrovalo více než 1000 Afghánců, žádali rezignaci vlády

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Při středečním teroristickém útoku v centru Kábulu zahynulo 90 lidí a 450 dalšch utrpělo zranění. Na místě tragédie se dnes shromáždilo přes 1000 protestujících, kteří požadovali rezignaci vlády prezidenta Ašrafa Ghaního.

Většinu obětí tvořili afghánští civilisté, včetně žen a dětí. K atentátu se nikdo nepřihlásil a afghánské úřady z něj podezírají extremistickou skupinu Hakkání, která je napojena na hnutí Taliban.

"Ghaní! Abdulláhu! Rezignujte!" vyzývaly transparenty účastníků dnešního protestu k demisi prezidenta Ghaního a také premiéra Abdulláha Abdulláha. Na transparentu byly fotografie dětí potřísněných krví. Další demonstranti požadovali po vládě, aby popravila vězně ze sítě Hakkání.

Členové afghánských bezpečnostních sil zasáhli proti demonstrantům, když se dav pokusil prorazit policejní kordon. O případných zraněných se světové agentury nezmiňují.

Témata:  Afghanistán teroristické útoky v Afghánistánu Ašraf Ghání

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy