Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Posezení na zahradě se změnilo v masakr, opilý Rus postřílel devět lidí

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Moskva - Rus Sergej Jegorov (45) v zahrádkářské kolonii nedaleko Tveru zavraždil devět lidí. Na muže byla uvalena vazba, je též nařízeno jeho psychiatrické vyšetření. Podle policie byl útočník opilý.

Jegorov v sobotu večer dorazil ke známému, který měl další hosty. "Během hodování a popíjení lihovin vypukla mezi podezřelým a několika hosty hádka. Muži vyvedli podezřelého pryč a hrozili mu, že jej zbijí, jestli jim ještě jednou přijde na oči," vylíčila mluvčí vyšetřovatelů Světlana Petrenková.

Jegorov se ale vrátil - a to s puškou Saiga, což je civilní verze proslulého "kalašnikova". Nejprve se domáhal omluvy, pak začal střílet. Krveprolití ukončila až policie. Tu na místo činu přivolala mladá žena (21), která zahradní slavnost přežila.

Policie nejprve informovala o osmi obětech. Až při podrobnější prohlídce místa činu nalezli kriminalisté v kufru jednoho auta další zastřelenou ženu.

Témata:  Rusko vražda alkohol zbraně

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 12:40

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště v rámci rozsáhlého útoku, který Kyjev podnikl v noci na sobotu, uvedl podle AFP zdroj z prostředí tamního resortu obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy