reklama

Británii v posledních dnech zasáhly teroristické útoky. Mayová řekla, že je ochotna upravit některé zákony zajišťující lidská práva, aby bylo snazší deportovat osoby podezřelé z radikalismu nebo omezit jejich pohyb.

"S hrozbou pro demokracii se nebojuje tím, že demokracii omezíte, ale tím, že zajistíte odpovídající financování bezpečnostních složek," reagoval Corbyn. Zopakoval zároveň slib posílit britskou policii o 10.000 lidí v návaznosti na zrušení 20.000 míst v policii, které iniciovala Mayová ještě jako ministryně vnitra.

Zatímco premiérka objíždí od časného rána jižní a východní Anglii ve svém modrém autobuse s heslem "Silné a stabilní vedení v národním zájmu", Corbyn se chystá projet část země od Glasgowa po poslední zastávku v Londýně.

Corbyn do závěrečného dne vyrazil s heslem "posledních 24 hodin na záchranu britského zdravotnictví", Mayová zase hodlá hovořit o potřebě vyjednat rázné podmínky odchodu země z EU, které povedou ke snížení počtu cizinců v zemi.

Komentátor BBC označil pokus stihnout v poslední den co nejvíce mítinků za "masochistický maraton" motivovaný snahou přesvědčit voliče, že jsou političtí vůdci dostatečně odolní.