Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba v mešitě v Afghánistánu: Nejméně tři mrtví

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Neznámí střelci, kteří zaútočili uvnitř mešity na východě Afghánistánu, zabili nejméně tři civilisty.

Dalších devět osob zranili. Informovala o tom dnes agentura AP, která se odvolává na sdělení ministerstva vnitra v Kábulu.

Incident se stal během páteční noci ve městě Gardez, což je správní středisko východoafghánské provincie Paktíja. Ministerstvo přepadení označilo za zločin proti lidskosti i proti islámu. Atentátníci podle všeho stříleli na lidi, kteří se modlili.

Nejhorší útok v zemi se stal 17. února 2008. Při sebevražedném pumovém útoku v jihoafghánském městě Kandahár přišlo o život na 100 lidí.

6. listopadu 2007  se odehrál sebevražedný atentát namířený proti poslanecké delegaci v provincii Baghlán na severu země. Vyžádal si na 80 životů.

Témata:  Afghanistán

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy