Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový plán na boj s teroristy? Facebook zapojí umělou inteligenci

Facebook, sociální sítě
Facebook, sociální sítě
Foto: Pixmac

Washington - Facebook reaguje na rostoucí tlak ze strany evropských institucí, které poukazují na zneužívání této sociální sítě k verbování teroristů a islamistické propagandě. Americká firma do boje proti džihádistům nasadí umělou inteligenci.

"Bude to například srovnávací technika, při níž se fotografie nebo video umístěné na sociální síti srovnávají s obsahem, který publikují teroristé," uvedl manažer firemní protiteroristické politiky Brian Fishman.

Facebook také hodlá analyzovat obsah textů podporujících teroristy, aby vytvořil signální databázi, která při kontrole obsahu v budoucnu vypomůže.

Už nyní podle činitelů Facebooku polovinu účtů s teroristickým obsahem odhalili sami pracovníci firmy. "To dokazuje, že chceme z Facebooku skutečně pro teroristy udělat nepřátelské území," řekla novinářům Monica Biskertová, ředitelka firmy pro globální politické řízení.

Britské ministerstvo vnitra upozornilo, že je třeba jít dál. "Je třeba zasahovat dřív, než je teroristický obsah široce rozšířen, a především znemožnit, aby se vůbec na síť dostal," konstatoval mluvčí ministerstva.

Témata:  Facebook terorismus sociální sítě

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy