reklama

Ulicemi v centru města, kde je rychlost omezena na 40 kilometrů v hodině, se auta hnala podstatně rychleji. Podle očitých svědků vjel 28letý řidič jednoho vozu do protisměru se záměrem druhé auto předjet, a právě při tom srazil 38letého chodce přecházejícího vozovku. V autě zadrženého řidiče seděl ještě jeho bratr. Druhý řidič z místa nehody ujel a policie ho stále ještě hledá, oznámila dnes agentura DPA.

Mimořádnou pozornost vzbudil případ dvou mladých řidičů, kteří loni v centru Berlína závodili a způsobili havárii, při níž zemřel řidič jiného auta.

Během šílené jízdy projeli mladíci několik křižovatek na červenou a v okamžiku srážky s cizím vozem jeli rychlostí 160 kilometrů za hodinu. Koncem února nad nimi soud vynesl trest doživotního vězení, když klasifikoval jejich skutek jako vraždu.

Poslanci horní komory parlamentu, Spolkové rady, přišli s iniciativou, kterou chce vládní koalice prosadit ještě do podzimních parlamentních voleb. Návrh zákona je zaměřen na preventivní odstrašení - ten, kdo uspořádá nezákonné automobilové závody nebo se jich zúčastní, má být potrestán až dvěma roky vězení. Až desetileté odnětí svobody pak má hrozit v případě, že bude při takových závodech někdo těžce zraněn nebo zabit.