reklama

"Stejně jako hrozné útoky v Manchesteru, Westminsteru a na londýnském mostě je to také útok na všechny naše sdílené hodnoty tolerance, svobody a úcty," uvedl podle agentury Reuters Khan v prohlášení.

Starosta zároveň slíbil, že do ulic bude vyslán větší počet policistů k uklidnění skupin obyvatel, zejména těch, kteří dodržují muslimský postní měsíc ramadán.

"Byl jsem šokovaný, šokovaný, šokovaný. Kolem mě byla těla," uvedl jeden ze svědků, kterému se podařilo uskočit dodávce z cesty. "Bohudík jsem se dostal stranou. Prostě jsem skočil," dodal.

Jedna z místních obyvatelek BBC řekla, že viděla lidi "křičet a řvát". "Je hrozné sledovat policisty provádějící masáž srdce lidem na zemi v zoufalé snaze je zachránit. Jen doufám, že se jim to povedlo," uvedla další svědkyně.

"Slyšela jsem spoustu křiku a viděla mnoho pobíhajících lidí. Pak se začaly objevovat spousty policejních aut, vrtulníků a hasičských vozů," řekla podle listu Evening Standard jedna z místních obyvatelek. "Reakce bezpečnostních a záchranářských složek byla opravdu rychlá a působivá," dodala.