reklama

Syn majitele firmy, která Osborneovi půjčila dodávku, se dostal do problémů. Po útoku u mešity ve Finsbury Park údajně prohlásil, že je „škoda, že nepronajímají parní válce nebo tanky“. Útočník najel bílou dodávkou do davu věřících v pondělí po půlnoci. Jeden člověk zemřel a 11 bylo zraněno.

Auto, kterým byl atentát proveden, pocházel údajně od firmy Pontyclun Van. Richard Gear Evans, který tvrdí, že je syn majitele firmy, na Facebooku uvedl, že byl rád, že nebyl kontaktován policií, „protože by se jí jeho odpověď nelíbila“.

V komentářích, které zřejmě byly později odstraněny, Evans podle serveru The Independent napsal: „Je to společnost mého otce, já na tom nemám podíl. Je škoda, že nepronajímá parní válce nebo tanky, které by mohly udělat pořádek“. Reagoval tak na komentář ženy, která vyjádřila naději, že útok ve Finsbury Park neuškodí půjčovně aut.

Podle serveru Wales online už policie jeho poznámky vyšetřuje. I když komentáře ze sociálních sítí zmizely, podle The Independent se na internetu šíří jejich printscreeny.

Majitelé půjčovny Pontyclun Van v oficiálním prohlášení po útoku vyjádřili šok a smutek, že jeden z vozů společnosti byl použit při takovém incidentu. V reakci na připomínky Richarda Evanse ředitel společnosti L. Evans uvedl v prohlášení: „Chci co nejdůrazněji odsoudit tyto neuvážené poznámky, které v žádném případě neodrážejí můj vlastní názor nebo názor ostatních členů vedení. Útok na Finsbury Park byl šokující a zbabělý. Spolu se všemi zaměstnanci Pontyclun Van dělám všechno, co mohu, abych pomohl policii s dotazy.“

Sám autor komentářů pracuje v dopravní společnosti Eddie Stobart. „Můžeme potvrdit, že jsme si vědomi zavrženíhodného vystoupení, které učinil Richard Gear Evans na sociálních médiích. Tyto poznámky v žádném případě nevyjadřují názor logistické firmy Eddie Stobart. Přijali jsme okamžitá opatření,“ uvedla firma v prohlášení.