Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jsou to idioti. Velvyslanec USA se ostře pustil do guatemalských politiků

USA
USA
Foto: Pixabay

Guatemala - Čtyři poslanci Guatemaly se rozhodli najmout lobbistickou firmu, která by měla zlepšit vztahy středoamerické země s USA. Americký velvyslanec Todd Robinson je kvůli tomu nazval idioty.

"V Kongresu jsou čtyři idioti. Úzce jsem spolupracoval s mnohými poslanci, ale jsou tam někteří, pro něž nemám žádný respekt ani jako pro zákonodárce ani jako pro autority," řekl ve středu Robinson.

Později v rádiu dodal, že reagoval na informaci, podle níž čtveřice poslanců najala na zlepšení vztahů s USA lobbistickou firmu. Údajně jí zaplatili v přepočtu téměř milion dolarů (přibližně 23,6 milionu Kč), což považuje za zbytečný výdaj.

Jeden z dotčených poslanců Jaime Regalado žádá diplomatovu omluvu. Najmutí firmy podle něj nebylo namířené proti Robinsonovi. Společnost Barnes & Thornburg má pomoci zlepšit vztahy s institucemi USA a podpořit investice.

Témata:  Guatemala USA diplomacie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy