Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Indická charita přejmenovala vesnici po Trumpovi

Indie
Indie
Foto: tourism.gov.in

Maroda (Indie) - Charita, která chudým Indům dodává toalety, chce docílit toho, aby byla vesnice Maroda na severu Indie pojmenována po americkém prezidentovi Donaldu Trumpovi.

Organizace chce svým záměrem uctít vztahy se Spojenými státy a získat podporu k zajišťování lepších hygienických podmínek v Indii, napsala agentura AP.

Nový název vesnice Trump Sulabh není ještě oficiální, a nefiguruje tedy na mapách. Název charitativní organizace Sulabh International se inspiroval hindským výrazem pro "dostupný". Toto slovo má zastupovat jednoduché suché záchody s odpadovou jímkou, které tato charita buduje v celé Indii, kde se těchto zařízení povážlivě nedostává.

Mnoho ze 400 obyvatel vesnice nemá ani potuchy o tom, kdo vůbec Trump je. Jsou ale rádi, že rada starších na tento propagační tah přistoupila. Znamená to totiž, že ve zhruba šedesáti domech z bláta přibude zdarma záchod. Trump ani USA se na financování nových toalet nepodílejí.

"Nechápu, proč vesnici nemohli pojmenovat po našem premiérovi," říká stavební dělník Said Husain. I tak je za tuto iniciativu rád a doufá, že bude následovat finanční podpora na vzdělání, zavedení elektřiny a další zlepšení.

Témata:  Indie Donald Trump charita

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy