reklama

Podle indických úřadů mladý muž zabil svého otce poté, co mu jeho sestra řekla, že ji měl znásilnit.  Indická policie sdělila pro indické The Times, že žena řekla svému 19letému bratrovi, že ji jejich otec napadl dvakrát v jejich rodinném sídle ve vesnici Jamnagar´s Jodiya taluka. 

Jedna z policistek upřesnila, že žena, která měla být znásilněna, měla v minulosti manželské problémy se svým mužem a šla bydlet zpátky ke své matce, její otec pracoval jako pomocný dělník. "Její otec, který pracoval jako příležitostný dělník, chodíval domů pravidelně jednou za 10 až 15 dní," uvedla. 

Právě na jedné ze svých návštěv měl ženu její otec znásilnit. Ta to následně řekla svému bratrovi a nastalo peklo. Rozpoutala se bouřlivá hádka a mladík uškrtil svého otce. Následně ho zadržela místní policie. 

Indie se s násilnostmi na ženách potýká denně. Za den je nahlášeno více než neuvěřitelných 90 znásilnění, a některá nenahlásí nikdo.

Minulý týden došlo v jednom ze severních států Indie k incidentu, kdy si dívka v mladistvém věku stěžovala na personál jedné z nemocnic. Jeden ze zaměstnanců nemocnice ji měl podávat sedativa a následně ji znásilňovat. Kauza vyhnala lidi do ulic, kdy se konaly po celé zemi protesty.