Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dění v Hamburku: Střety se přesunuly také k Labské filharmonii

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Hamburk – Nepokoje v německém Hamburku, ke se koná summit zemí G20, pokračovaly i odpoledne. Část střetů policie s demonstranty se dnes odpoledne přesunula do blízkosti budovy Labské filharmonie, kam večer zamíří světoví státníci.

Policie se protestující snaží udržet mimo přísně chráněnou zónu i za pomoci vodních děl. Doporučuje také lidem nejezdit do centra Hamburku auty.

Už odpoledne bylo toto místo terčem demonstrací, když tudy proplouvaly lodě aktivistů bojujících za životní prostředí. Jedna z nich na palubě vezla glóbus, na němž jako na záchodě seděl americký prezident Donald Trump vyobrazený jako malé rozzuřené dítě.

Odpoledne se u přístaviště poblíž Labské filharmonie střetla policie s asi 200 demonstranty se zahalenými obličeji, kteří se snaží k nové dominantě Hamburku dostat blíže. Vzduchem přitom chvílemi létá kamení i další předměty, policie odpovídá vodními děly.

Kvůli nepokojům je v této lokalitě omezen provoz metra.

Další střety a výtržnosti jsou hlášeny také ze čtvrti St. Pauli západně od centra přístavního města. V Hamburku se ale během dne uskutečnilo i několik zcela poklidných protestů.

Témata:  Summit G20 Německo demonstrace v Německu

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 8:45

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Mynářovi

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy