Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Italové zadrželi dva džihádisty, plánovali teroristické útoky. Tři další jsou na útěku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Řím - Policie zadržela v jihoitalském Bari dva Afghánce, jsou podezřelí z přípravy teroristických útoků. Pokračuje pátrání po třech dalších osobách.

Policie v mobilních telefonech zadržených nalezla fotografie areálu letiště v Bari, nákupních středisek v Itálii i v Británii, římských památek včetně Kolosea či jistého hotelu a restaurace v Londýně.

"Teroristická buňka šířila na internetu násilnou ideologii svaté války a informace o bojové technice včetně operativních návodů a návodů na výrobu výbušnin," uvedla policie.

Afghánci byli členy teroristické buňky napojené na Islámský stát a Al-Káidu. Celkem měla skupina pět členů, jeden by se měl nacházet v okolí Milána, další dva se zřejmě již vrátili do Afghánistánu.

Na konci dubna policie zatkla na severu Itálie čtyři lidi. Byl mezi nimi i Maročan, kterého prý islamisté pověřili spáchání teroristického útoku v Itálii, nejspíše v Římě.

Témata:  Itálie terorismus Islámský stát

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy