Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch bomby zranil na jihovýchodě Turecka 17 vojáků

Turecká armáda (Turkish Army)
Turecká armáda (Turkish Army)
Foto: tsk.tr

Ankara - Armádní vůz na jihovýchodě Turecka najel na bombu nastraženou u cesty, zranění utrpělo 17 vojáků. Za atentátem patrně stojí separatisté ze Strany kurdských pracujících (PKK).

Armádní vozidlo projíždělo okolím města Yüksekova v provincii Hakkari, která sousedí na jihu s Irákem a na východě s Íránem. Zranění byli převezeni do nemocnice, žádný z nich není ve vážném stavu.

PKK vede ozbrojený boj za autonomní Kurdistán od roku 1984 a dosud si její střety s tureckými bezpečnostními složkami vyžádaly na 40.000 obětí.

Po dvouletém příměří boje znovu propukly v červenci 2015, když se Ankara zapojila do konfliktu v Sýrii a v Iráku, kde útočí i na místní Kurdy a na tábory PKK.

Témata:  Turecká armáda PKK Turecko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.