Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putinovy hodinky se prodaly za desítky milionů korun

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Moskva - Švýcarské hodinky, jejichž záruční list byl vystaven na jméno ruského prezidenta Vladimira Putina, se prodaly za 1,054 milionu eur (asi 27,5 milionu Kč).

Platinové hodinky Patek Philippe 5208P Triple Complication si lze pořídit jen na zakázku a jejichž cena se odhaduje na milion dolarů.

"Hodinky byly prodány, ale nemůžeme odhalit jméno nového majitele kvůli důvěrnosti této informace," uvedla monacká aukční síň.

Kreml se již dříve distancoval od nabídky aukčního domu, nabízejícího v dražbě strojek Patek Philippe coby skvost ze sbírky ruského prezidenta. "Je to výmysl," prohlásil Putinův mluvčí Dmitrij Peskov minulý měsíc.

Společnost Monaco Legends, která aukci Antiquorum pořádala, uvedla, že dotyčné hodinky původně zakoupila "velmi významná osoba jako dárek člověku jménem Vladimir Vladimirovič Putin".

Dodala, že v záručním listu Patek Philippe "bývá v 99,9 procentech případů" uvedeno jméno zákazníka a pouze v naprosto výjimečných případech může být doklad vystaven na jiné jméno.

Putinovy hodinky se několikrát dostaly do popředí pozornosti médií. V roce 2005 novináři zjistili, že prezidentovy hodinky stojí stejně jako roční plat hlavy státu. V srpnu 2009 nejprve obdaroval svými hodinkami syna sibiřského pastevce, aby v září při návštěvě továrny v Tule si o stejné hodinky řekl místní zámečník - a Putinovi nezbylo, než je stáhnout ze zápěstí.

Témata:  aukce hodinky Vladimír Putin

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy