Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po střelbě na izraelské ambasádě v Jordánsku zemřel druhý muž

Izrael
Izrael
Foto: Pixabay

Ammán - Po střelbě na izraelské ambasádě v jordánské metropoli zemřel druhý Jordánec, když podlehl svým zraněním v nemocnici. Nedělní incident si tak vyžádal životy dvou Jordánců. Izrael vydal zákaz poskytování informací k události.

Policie v neděli sdělila, že před střelbou vstoupili na pozemek izraelské ambasády dva Jordánci pracující pro nábytkářskou firmu. Na místě zemřel na střelné zranění jeden Jordánec. Policie poté uzavřela čtvrť na západě města, v níž se izraelský úřad nachází.

Incident se odehrál v době zvýšeného napětí mezi Izraelem a Palestinci kvůli sporu o nová izraelská bezpečnostní opatření na Chrámové hoře v Jeruzalémě, která Palestinci odmítají.

Proti izraelskému zavedení detektorů na kov, které mají palestinským radikálům zabránit ve skladování zbraní na jejich posvátných místech, v pátek v Ammánu protestovaly tisíce Jordánců. Mnozí z Jordánců jsou palestinského původu.

Témata:  Jordánsko Izrael

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy