Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francii dál trápí požáry, středomořské letovisko muselo opustit 10 tisíc lidí

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Marseille - Kvůli rozsáhlému požáru u středomořského střediska Bormes-les-Mimosas na jihovýchodě Francie bylo evakuováno již 10 tisíc lidí.

Přibližně 3000 z evakuovaných jsou lidé, kteří v regionu kempovali. S odkazem na sdělení francouzských hasičů o tom informovala agentura AFP.

"Požár začal kolem půlnoci. Evakuace 10.000 osob probíhala, zatímco se požár rozrůstal. V regionu bydlí mnoho lidí a v letních měsících se populace díky návštěvníkům obvykle zdvojnásobí či ztrojnásobí," řekl jeden z hasičů v departementu Var.

Správa departementu Var uvedla, že plameny se v důsledku silného větru rychle šířily a sežehly 800 hektarů. Do hašení požáru bylo zapojeno 540 hasičů.

Témata:  požáry ve Francii Francie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy