Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Korsice řádí požár Evakuováno bylo 1000 lidí, hlavně turistů

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Pietracorbara (Francie) - Na 1000 lidí muselo být v noci na dnešek evakuováno na severu francouzského ostrova Korsika kvůli požárům. Podle místních serverů jde především o turisty.

Informovala o tom agentura AFP. Žádné oběti na životech nejsou v této souvislosti hlášeny.

Hasiči zasahovali zejména v severním výběžku ostrova. Oheň se tam rozšířil ve čtvrtek a v pátek. Na pobřeží je situace stabilizovaná, dál ale hoří v okolí obce Sisco, která leží ve vnitrozemí. V boji proti živlu je tam nasazeno 230 požárníků a tři protipožární letadla. Požár zasáhl oblast o rozloze asi 1800 hektarů.

"(V pátek večer) jsme začali evakuovat všechny obyvatele kempu, aby se nenadýchali kouře," řekla vedoucí kempu A Casaiola.

Zhruba 1000 lidí tak muselo být z této oblasti kvůli plamenům evakuováno. Úřady hlásí 202 evakuovaných v osadě Pietracorbara, 500 z nedalekého kempu A Casaiola, dále 180 turistů z kempu v obci Sisco a několik desítek turistů na populární stezce GR20, která ostrovem prochází ve směru od severu k jihu.

Témata:  požáry ve Francii požáry Francie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy