reklama

Indická muslimská dívka Celine, která navázala vztah s arabským mužem, byla podle deníku unesena, znásilněna a zavražděna. Pode úřadů mohlo jít o vraždu ze cti.

Tělo dívky bylo objeveno nacpané v ledničce s proříznutým krkem. Vše se provalilo poté, co další žena, které byla napadena stejnými útočníky, skončila v nemocnici, odkud na vše upozornila policii.

Obě ženy byly svázány, ústa jim byla zacpána roubíkem a uneseny maskovanými muži ve středu. Pak byly odvezeny do domu v Kingston-upon-Thames v jihozápadním Londýně, kde byly znásilňovány a kde byla Celine nakonec také zabita.

Z únosu, znásilnění a vraždy byl obviněn třiatřicetiletý Mujahid Arshid. Pomáhat mu měl o pět let mladší Vincent Tappu, který byl obviněn z únosu. Jejich identitu potvrdila i žena, která přežila. Násilníci jí prý omráčili paralyzérem.

Prokurátor Binita Roscoe řekl u soudu, že teenagerka pocházela z indického muslimského prostředí a navázala vztah s arabským muslimským mužem. Vyšetřovatelé předpokládají, že si vraždu dívky někdo objednal. Rodina dívky se netají tím, že se stavěla ostře proti tomu, aby měla jejich dcera vztah s arabským muslimem.