Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odbavování v USA se prodlouží, letiště reagují na teroristickou hrozbu

Letiště, ilustrační fotografie
Letiště, ilustrační fotografie
Foto: britishairways.com

Washington - Americký Úřad pro bezpečnost v dopravě (TSA) oznámil, že v rámci boje s hrozbou terorismu zavede přísnější pravidla pro odbavování cestujících na letištích.

Elektronické přístroje větší než mobilní telefon budou muset cestující vyjmout z kabinových zavazadel a předložit je k letištní kontrole samostatně v plastových miskách.

Změny musí během příštích měsíců zavést všechna letiště v USA, uvedl TSA. Samostatnou kontrolou mimo kabinová zavazadla budou muset projít například laptopy, tablety, elektronické čtečky nebo přenosné herní konzole.

V březnu TSA vyhlásila zákaz převozu těchto elektronických zařízení v příručních zavazadlech vypravených z letišť v osmi převážně muslimských zemích. Americký zákaz postihuje Egypt, Turecko, Kuvajt, Saúdskou Arábii, Jordánsko, Maroko, Katar a Spojené arabské emiráty.

TSA tyto kroky zdůvodňuje nutností posílit boj s hrozbou teroristických útoků, k nimž mohou být větší elektronické přístroje zneužity. 

Témata:  letiště kontrola letectví a letadla

Související

Aktuálně se děje

22. října 2024 18:56

22. října 2024 18:04

22. října 2024 16:38

Nový vývoj v kauze potyčky Soukupa s Dopitou. Kdo tahá za delší konec?

Už to vypadalo, že jedna či druhá strana si v kauze potyčky Jaromíra Soukupa a Mirka Dopity před domem Agáty Hanychové bude moci oddechnout. Policie se chystala předat případ do přestupkového řízení. Náhle je ale všechno jinak. Ví se, kdo tahá za delší konec provazu? 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy