Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odbavování v USA se prodlouží, letiště reagují na teroristickou hrozbu

Letiště, ilustrační fotografie
Letiště, ilustrační fotografie
Foto: britishairways.com

Washington - Americký Úřad pro bezpečnost v dopravě (TSA) oznámil, že v rámci boje s hrozbou terorismu zavede přísnější pravidla pro odbavování cestujících na letištích.

Elektronické přístroje větší než mobilní telefon budou muset cestující vyjmout z kabinových zavazadel a předložit je k letištní kontrole samostatně v plastových miskách.

Změny musí během příštích měsíců zavést všechna letiště v USA, uvedl TSA. Samostatnou kontrolou mimo kabinová zavazadla budou muset projít například laptopy, tablety, elektronické čtečky nebo přenosné herní konzole.

V březnu TSA vyhlásila zákaz převozu těchto elektronických zařízení v příručních zavazadlech vypravených z letišť v osmi převážně muslimských zemích. Americký zákaz postihuje Egypt, Turecko, Kuvajt, Saúdskou Arábii, Jordánsko, Maroko, Katar a Spojené arabské emiráty.

TSA tyto kroky zdůvodňuje nutností posílit boj s hrozbou teroristických útoků, k nimž mohou být větší elektronické přístroje zneužity. 

Témata:  letiště kontrola letectví a letadla

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy