Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Palestinský prezident Abbás v nemocnici skončil vyčerpání, přiznali lékaři

Mahmúd Abbás, též známý jako Abú Mázin, palestinský politik, který v současnosti zastává post prezidenta Palestinské samosprávy.
Mahmúd Abbás, též známý jako Abú Mázin, palestinský politik, který v současnosti zastává post prezidenta Palestinské samosprávy.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Ramalláh - Lékaři a palestinští představitelé, kteří ale trvali na zachování anonymity dnes agentuře AP přiznali, že příčinou sobotní návštěvy palestinského prezidenta Mahmúda Abbáse v nemocnici bylo vyčerpání. Podle oficiálních zpráv Abbás pouze podstoupil sérii běžných testů.

Abbás strávil v sobotu v nemocnici 90 minut a podrobil se tam rutinním testům, říkají oficiální zprávy. Nemocniční představitelé pak oznámili, že lékaři byli s výsledkem vyšetření 82letého palestinského předáka spokojeni.

Někteří z nich ale dnes prozradili, že Abbáse přivedlo do nemocnice vyčerpání. Jeden z doktorů uvedl, že palestinský prezident trpí zánětem žaludku, který se zhoršil v důsledku stresu.

Jakýkoli Abbásův zdravotní problém vzbuzuje obavy kvůli nejisté situaci na palestinských územích, která jsou rozdělena mezi dvě soupeřící vlády a navíc neexistuje žádný nástupnický plán. Abbás, který je v úřadu od roku 2005, nemá v úmyslu rezignovat a ignoruje výzvy ke jmenování svého nástupce.

Témata:  Mahmúd Abbás Palestina

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy