Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Indonéská policie rozkryla gang podvodníků, zatkla 153 lidí

Indonésie
Indonésie
Foto: INT

Jakarta - Kvůli podvodu, který byl zaměřen proti čínským občanům, zatkla indonéská policie 153 lidí.

Pozatýkaná skupina podle policie podvodně vylákala zhruba 450 milionů dolarů (více než deset miliard Kč) z Číňanů, kterým slibovala, že za úplatu nechají zmizet jejich soudní spory. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

"Šlo o online podvod mezinárodního syndikátu," řekl na tiskové konferenci mluvčí jakartské policie Argo Yuwono. "První informace jsme dostali od čínské policie, následné vyšetřování už pokračovalo společně," dodal s tím, že skupina prováděla podvody od začátku letošního roku.

Policie uvedla, že podezřelí byli pozatýkáni během víkendu v hlavním městě Jakartě, ve městě Surabaja a na ostrovech Batam a Bali. Ze zadržených bylo 148 čínské národnosti, zbytek Indonésané. "Pachatelé jsou Číňané. Oběti jsou Číňané. Podvodníci působili z Indonésie, kde měli pocit, že se snáz ukryjí," řekl Yuwono.

Témata:  Indonésie podvod

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy