Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po výbuchu v mešitě v Afghánistánu nejméně 15 mrtvých

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Nejméně 15 mrtvých přivodil výbuch v šíitské mešitě ve městě Herát na západě Afghánistánu. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odkazem na místní policii.

Agentury udávají odlišný počet obětí. Představitel místní nemocnice agentuře AP sdělil, že po výbuchu v mešitě bylo do nemocnice v podvečer dopraveno 20 těl. Mluvčí policie agentuře Reuters potvrdil 15 obětí. Podobně se zdroje liší v počtu desítek raněných. Agentura AFP uvádí více než 20 mrtvých a 30 raněných, odvolává se na zdroje z nemocnice a stav hodinu po atentátu.

Mluvčí policie dále agentuře Reuters řekl, že útok pravděpodobně vykonaly dvě osoby: jedna z nich provedla sebevražedný útok, druhá házela po lidech ve svatostánku granáty.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Herát leží u západní hranice s Íránem a patří k největším afghánským městům. Šíitové jsou v Afghánistánu náboženskou menšinou.

Témata:  Afghanistán výbuch teroristické útoky v Afghánistánu

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy