Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministři zahraničí budou znovu projednávat konflikt v Donbasu

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.in.ua

Berlín - Ministři zahraničí Německa, Francie, Ruska a Ukrajiny se dnes sejdou už ke dvanácté schůzce, na které se bude řešit konflikt v Donbasu. Naplňování dohod z Minsku se prakticky zastavilo.

"Ukrajina, Rusko i proruští separatisté musí splnit své závazky vyplývající z loňské dohody z Minsku, aby bylo možné pokročit při řešení situace na východě Ukrajiny," prohlásil dnes německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier před jednáním.

Steinmeier kritizoval, že se naplňování dohod z Minsku v posledních měsících prakticky zastavilo. "Tak to nemůže zůstat. Každé bezvýsledné rozhovory v sobě nesou riziko, že se konflikt znovu vyostří," varoval ministr. Podle něj současné uklidnění situace na východě Ukrajiny nemusí vydržet.

"Od dnešní schůzky očekávám, že přinese shodu na postupu, který by nás přiblížil k přijetí zákona o místních volbách (na území ovládaném separatisty) a k přípravě těchto voleb," řekl Steinmeier.

Témata:  Frank-Walter Steinmeier Ukrajinská krize Německo

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy