Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Příměří v Donbasu? Kyjev a povstalci se vzájemně obviňují z útoků

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.in.ua

Kyjev - Na východě Ukrajiny opět roste napětí. Proruští separatisté dnes obvinili Kyjev z pokusu o narušení linie příměří, při němž prý ukrajinská armáda ztratila tři vojáky a dalších sedm bylo zraněno. Ukrajinské velení incident nepotvrdilo.

Na východě Ukrajiny technicky trvá příměří, na němž se emisaři separatistů s Kyjevem dohodli na mírových rozhovorech v Minsku. Klid zbraní ale žádná ze stran nedodržuje.

Podle povstalecké agentury DAN se dnes dvě "diverzní skupiny protivníka" pokusily prorazit frontu u obce Voďane na jihu Doněcké oblasti při Azovském moři. Tři ukrajinští vojáci při akci zahynuli, když vstoupili na minové pole, sedm dalších bylo zraněno.

Podle agentury Unian se naopak bojovalo na severu Doněcké oblasti u obce Svitlodarsk. Ukrajinská pěchota tam údajně zatlačila vzbouřence asi jeden kilometr zpět do hloubi jejich území a na dobytých pozicích vybudovala obranné posty. Žádné ukrajinské ztráty podle agentury zaznamenány nebyly.

Témata:  Donbass v Doněcku Armáda Ukrajina Ukrajina Ukrajinská krize

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy