Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Auto najelo do pizzerie ve Francii, zemřelo jedno dítě

Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz
Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz
Foto: Infografika Globe24.cz

Paříž - Nedaleko francouzské metropole došlo k tragickému incidentu. Do místní pizzerie vjelo auto, které podle místních médií zabilo holčičku, Další lidé byli zraněni.

Vůz podle CNN úmyslně najel do pizzerie v Sept-Sorts departamentu Seine-et-Marne ležícím asi 65 kilometrů na východ od Paříže. Podle očitých svědků bylo v době incidentu na místě nejméně 20 lidí.

Jeden člověk zemřel, podle prvotních informací médií šlo o osmiletou dívku. BBC ale později uvedla, že mrtvé dívce bylo 13 let. Čtyři lidé byli se zraněními převezeni do nemocnice, osm dalších utrpělo lehká zranění.

BREAKING: Girl, 13, killed and five injured as car mows down customers at Paris pizzeria https://t.co/czbd8r5ChU pic.twitter.com/GuLHm1uJoG

— Voice of Europe (@V_of_Europe) 14. srpna 2017

Řidič byl zatčen, mluvčí ministerstva vnitra uvedl, že jde o dvaatřicetiletého Francouze. Podle policie řídil BMW a měl v autě zbraně. BBC uvádí, že měl v úmyslu zabít se. Podle stanice France 2 se o to pokusil už v minulých dnech. Později tyto informace potvrdilo i ministerstvo vnitra s tím, že motivem činu zřejmě skutečně byla sebevražda. 

Úřady už uvedly, že nešlo o terorismus, přesto ale mluví o úmyslném činu. Na místě totiž chyběla jakákoliv brzdná dráha. BBC také dodala, že muž nemá žádný předchozí záznam v rejstříku.  

Soudní úředník, kterého cituje server The Guardian, potvrdil, že kancelář Pařížského státního zástupce, která dohlíží na vyšetřování francouzského terorismu, se o tento případ nezajímá, protože v této fázi nebyl prokázán terorismus.

Na sociálních sítích kolují fotografie, na nichž vůz stojí přímo ve vchodu do restaurace; pod ním a kolem něj jsou trosky židlí a stolů.

Dnešní incident se stal necelý týden poté, co muž, zřejmě šestatřicetiletý Alžířan, najel s osobním autem do skupiny vojáků na pařížském předměstí a šest jich zranil.

Témata:  Breaking News Francie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy