Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neznámí útočníci napadli mise OSN v Mali, několik mrtvých a zraněných

Vlajka Mali
Vlajka Mali
Foto: Pixabay

Bamako - Na ústředí mírové mise OSN v Mali (MINUSMA) v severomaliském městě Timbuktu zaútočili v pondělí neznámí ozbrojenci. Zabili sedm Malijců a dalších sedm lidí zranili. Při jiném pondělním útoku ve středním Mali zahynuly dvě osoby.

Vedoucí MINUSMA Mahamat Saleh Annadif označil obě přepadení za teroristické činy, informuje agentura AP.

V Timbuktu zemřelo sedm Malijců - pět strážců, četník a jeden spolupracovník mise. Zranění utrpělo šest členů mírových sil OSN a maliský strážce. Jednotky OSN usmrtily šest ozbrojenců.

Při střelbě na tábory OSN ve městě Douentza zahynul příslušník mírových sborů OSN a maliský voják. Další člen sil OSN byl lehce zraněn. Na straně útočníků padli podle OSN dva muži.

V této Mali, bývalé francouzské kolonii, od roku 2013 působí přes 10 tisíc členů mírových sil OSN z různých zemí. Česká armáda má v malijské misi pod patronací Evropské unie několik desítek vojáků.

Témata:  Mali OSN (Organizace spojených národů) teroristické útoky v Mali

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy