Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Indové zveřejnili dosud neodvysílaný díl Hry o trůny, skončili v poutech

Hra o trůny
Hra o trůny
Foto: HBO

Dillí - V Indii byli zatčeni čtyři muži, kteří dle policie na internetu zveřejnili neodvysílaný díl populárního seriálu Hra o trůny. Čtvrtý díl nové řady hackeři odcizili kabelové televizi HBO na konci července a na internetu se objevil den před světovou premiérou. Informuje o tom BBC.

Tři z podezřelých jsou stávajícími zaměstnanci indické společnost Prime Focus Technology, která zpracovává televizní seriály pro indické streamovací stránky Hotstar. Čtvrtý muž je bývalý zaměstnanec společnosti. Muži nejsou podezřelí ze samotného hackerského útoku na HBO.

Seriál Hra o trůny je nejvíce pirátsky sledovaným pořadem v televizní historii. Hackeři v minulosti několikrát předčasně zveřejnili už několik premiérových dílů.

Během červencového útoku pachatelé odcizili celkem 1,5 terabytů dat, na internetu se před svojí premiérou objevily i neodvysílané díly seriálů Hráči a Pokoj 104.

Témata:  seriál Hra o trůny Indie hackeři

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy