Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při koaličních náletech bylo v Racce zabito 59 civilistů

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Nálety mezinárodní koalice na čtvrti syrského město Rakka, které ovládá Islámský stát (IS), si od pondělí podle SOHR vyžádaly 59 civilních obětí, z toho 21 dětí. OSN tvrdí, že je v Rakce nadále uvězněno 10.000 až 25.000 lidí.

O město Rakka bojují jednotky arabsko-kurdské koalice za podpory mezinárodních sil vedených Spojenými státy. Džihádisté se Rakky zmocnili v roce 2014 a město dlouho patřilo k hlavním baštám IS.

SOHR uvedla, že dnes se boje soustředily ve starém městě, které už má arabsko-kurdská koalice ze 70 procent pod kontrolou, a dále ve čtvrtích na západě a severozápadě města.

Poradce OSN pro humanitární otázky Jan Egeland dnes vyzval rebely, aby umožnili civilistům Rakku opustit. Zároveň apeloval na koalici vedenou Spojenými státy, aby se snažila zabránit civilním obětem.

Témata:  Sýrie Islámský stát U.S. AIR FORCE

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy