Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Finsku bodal útočník do lidí, dva zabil, šest jich zranil

Útok ve finském Turku: Muž pobodal několik lidí
Útok ve finském Turku: Muž pobodal několik lidí
Foto: ČTK/Profimedia

Turku - Ve finském městě Turku došlo k útoku. Zatím neznámý muž zde pobodal šest lidí a dva zabil. Policie pachatele zneškodnila. Muž během útoku křičel Allahu Akbar, což dokládají i první zveřejněné záběry.

Tamní média uvedla, že za útokem stojí jeden člověk. Podle nich byl postřelen policisty a následně zadržen. "Policie postřelila na noze osobu podezřelou ze spáchání trestného činu. Osoba byla zadržena. Doporučujeme, aby se lidé vyhýbali centru Turku," napsala policie na twitteru.

Podle posledních zpráv je šest zraněných a dva mrtví. Napadena byla údajně i žena s kočárkem. Britská zpravodajská stanice BBC informovala, že na záběrech z místa činu bylo vidět nejméně jedno tělo zakryté bílou pokrývkou.

Zatím není jasné, jestli jde i o tělo oběti nebo útočníka. Policie nyní zjišťuje, jestli neměl útočník komplice. Vyzvala veřejnost, aby oblast vyklidila. Policie už oznámila, že v souvislosti s incidentem posílí ostrahu na letišti v metropoli Helsinkách a na finských železničních stanicích.

Šest zraněných je v péči lékařů v místní nemocnici. Podle policie dva zranění podstoupili operaci. 

Полиция оцепила место резни в финском Турку https://t.co/PbIbN5orEt pic.twitter.com/CkPnu82G4x

— РЕН ТВ | Новости (@rentvchannel) 18. srpna 2017

Podle zpravodajského serveru BBC se incident odehrál na náměstí Puutori v centru Turku. "Vláda pečlivě sleduje vývoj událostí v Turku a probíhající policejní operaci. Kabinet se ještě dnes sejde," uvedl na twitteru finský premiér Juha Sipilä.

Turku, které má asi 180.000 obyvatel, leží zhruba 150 kilometrů západně od hlavního města. Některé zdroje uvádí, že útočníků mohlo být více. Hovoří se až o třech.

Témata:  Finsko útok ve finském Turku: Muž pobodal několik lidí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy