reklama

Policie má prozatím v hledáčku jen jednoho podezřelého, pokračuje ale v pátrání po případných komplicích. Pět osob zadržela v noci na dnešek při razii v bytě ve městě Turku.

Muž, jehož totožnost policie zatím nezveřejnila, pobodal v pátek odpoledne v centru jihofinského Turku osm lidí. Dva z nich svých zraněním podlehli. Policisté útočníka rychle zneškodnili. Podařilo se jim ho střelit do nohy. Nyní je v péči lékařů. Zatím ho nebylo možné vyslechnout.

"Zadržujeme nyní šest podezřelých, hlavního podezřelého a pět dalších," řekl agentuře AFP dnes ráno vyšetřovatel Markus Laine. "Prověřujeme roli pěti dalších osob, nejsme si však ještě jisti, zda jsou (s útokem) nějak spojeni," dodal Laine. Všech pět lidí podle něj ale bylo v kontaktu s hlavním podezřelým.

Totožnost útočníka policie zatím nezveřejnila. Finská ministryně vnitra Paula Risikkoová v pátek uvedla, že podezřelý vypadal jako muž "cizího původu". Policejní ředitel Seppo Kolehmainen řekl, že je příliš brzy na to, aby se útok dával do souvislosti s mezinárodním terorismem.