Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zpěvák Charles Aznavour se dočkal hvězdy na chodníku slávy v Hollywoodu

Hollywood
Hollywood
Foto: Pixmac

Los Angeles - Zpěvák a herec Charles Aznavour (93) dostal hvězdu na chodníku slávy v Hollywoodu. Jejího slavnostního odhalení se osobně zúčastnil. Umělec zpívá v šesti jazycích, složil přes 1300 písní a prodal na 180 milionů desek. Hrál také ve více než 60 filmech.

"Jsem Francouz a Armén, obojí je neoddělitelné jako mléko a káva," řekl Aznavour při příjezdu na hollywoodský bulvár. Umělce v modrém obleku a barevných brýlích vítali fanoušci původem z Arménie, Francie, Belgie i západní Afriky.

Aznavour se narodil v Paříži v roce 1924 arménským rodičům. V roce 1995 se stal stálým vyslancem UNESCO pro Arménii a v 2009 arménským velvyslancem OSN ve Švýcarsku.

V Československu koncertoval v listopadu 1978 v Bratislavě. V Praze měl zahrát v roce 1969, své vystoupení ale zrušil v souvislosti se smrtí Jana Palacha.

Témata:  Hollywood Los Angeles hudba

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy