Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko provedlo u Korejského poloostrova demonstrační let bombardéru Tu-95

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - Na společné cvičení armáda USA a Jižní Koreje zlostně reaguje nejen KLDR, ale také Rusko. V blízkosti Korejského poloostrova uskutečnilo let svého strategického bombardéru Tu-95, který je schopen nést jaderné zbraně.

Manévry USA a Jižní Koreje, které začaly v pondělí a které potrvají do konce srpna, považuje Rusko za krok, který nijak nepřispěje k uklidnění situace na poloostrově. Moskvě také předem varovala Spojené státy, aby se neuchylovaly k jednostranné akci proti KLDR.

Obří turbovrtulové bombardéry Tu-95 jsou považovány za relikt studené války, ruská armáda je ale průběžně modernizuje. Od roku 2007 navíc Rusko opět obnovilo jejich strategické lety, kterými demonstruje svou vojenskou sílu.

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že bombardér při jeho letu doprovázely stíhačky Su-35 a také letoun včasné výstrahy A-50, který je schopen vedle vzdušných cílů sledovat i hladinová plavidla.

Témata:  Tu-95 Bear Rusko Ruská armáda Jižní Korea USA

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 21:35

Izraelská armáda potvrdila zabití velitele hnutí Hizballáh

Izraelská armáda v úterý potvrdila zabití velitele proiránského šíitského hnutí Hizballáh, k němuž došlo při útoku na jižní Libanon.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy