Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře Harvey vrátí a opět zasáhne Houston, varují meteorologové

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: David Prantl **www.in-pocasi.cz**

Houston - Tropická bouře Harvey se sice podle meteorologů přesune od Houstonu na jih, ale v příštích dnech se vrátí. Situace v Houstonu, který se momentálně potýká s ničivými záplavami, se tak do poloviny týdne nezlepší.

Bouře se stáčí nad Mexický záliv, kde ale podle předpovědí stanice CNN nabere další vlhkost a bude se přes Galveston vracet nad hustě obydlené oblasti.

Texaský guvernér Greg Abbott oznámil, že do pomoci postiženým se zapojí dalších 1000 členů národní gardy. V některých pobřežních okresech byla vyhlášena dobrovolná evakuace. V Dallasu otevřeli ubytovací středisko pro 5000 evakuovaných a americká armáda poslala do Texasu své záchranáře a také vybavení.

Ačkoli snímky z místa a svědectví postižených poskytují obraz zkázy, pojišťovna Hannover Re odhadla, že škody, které za sebou nechá Harvey, nedosáhnou výše podobných přírodních katastrof z minulosti. Hurikán Katrina v roce 2005 způsobil v New Orleansu škody za 80 miliard dolarů (1,7 bilionu Kč), hurikán Sandy, který pustošil New York v roce 2012, napáchal škody za 36 miliard dolarů.

Témata:  hurikán Harvey povodně v USA USA povodně Texas v USA

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy