Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zřícení domu v Bombaji si vyžádalo 33 mrtvých, jsou mezi nimi i děti

Indie, ilustrační foto
Indie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Dillí - Záchranáři stále prohledávají trosky zříceného čtyřpatrového domu v Bombaji, ale naděje, že by ještě mohli najít někoho živého, jsou velmi malé. Neštěstí si vyžádalo 33 mrtvých.

Dům, ve kterém žilo devět rodin, se zřítil ve čtvrtek v 8:40 místního času (5:10 SELČ) v lidnaté čtvrti na jihu Bombaje. Byl starý 117 let a už ve velmi špatném stavu. Zkáza přišla po dvou dnech prudkých dešťů, jež zaplavily město a přivodily smrt 14 osob.

"V noci na dnešek jsme vyprostili dalších 15 těl, čímž se celková bilance zvýšila na 33 mrtvých," citovala AFP mluvčího bombajských úřadů Tanadžiho Kamblea. Mezi oběťmi je podle něj 22 mužů, osm žen a tři děti.

Média už ve čtvrtek večer informovala, že se podařilo zachránit 13 lidí. Podle některých byli všichni převezeni do nemocnice, Kamble se dnes zmínil o 12 hospitalizovaných osobách.

Témata:  zřícené stavby Indie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.