Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při bombardování syrského Dajr az-Zauru zemřelo dalších 28 civilistů, tvrdí SOHR

Sýrie
Sýrie
Foto: Pixabay

Damašek - Při bombardování v okolí východosyrského města Dajr az-Zaur dnes zahynuli další civilisté. Nálety na pozice Islámského státu provádějí Rusové i mezinárodní koalice v čele s USA.

Severozápadně od města dnes ruské letectvo usmrtilo nejméně šestnáct civilistů včetně pěti dětí, uvedla v Londýně Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Spojenecké útoky na východním břehu Eufratu, protékajícího městem, si vyžádaly dalších dvanáct mrtvých. I mezi nimi byly děti.

V pondělí SOHR ohlásila smrt devatenácti civilistů v důsledku ruského bombardování. O den dříve ruská letadla podle SOHR zabila 34 civilistů při náletech na trajekty, které přepravovaly cestující přes Eufrat.

Syrská armáda a arabsko-kurdské milice prolomily minulý týden s podporou spojeneckého letectva tři roky trvající obklíčení Dajr az-Zauru bojovníky Islámského státu.

Témata:  Sýrie ruské angažmá v Sýrii Islámský stát

Aktuálně se děje

18. května 2024 12:44

Ukrajinci opouštějí domovy v Charkovské oblasti. Důvodem je postup Rusů

Domovy v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny už kvůli probíhající ruské ofenzivě muselo opustit téměř 10 tisíc lidí, uvedl tamní gubernátor Oleh Synehubov. Rusové zahájili boje v nové oblasti před několika dny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy