Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výhružka Merkelové? V kanceláři byla nalezena prasečí hlava

Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Foto: g7germany.de

Stralsund (Německo) - Nedaleko kanceláře volebního obvodu kancléřky Angely Merkelové v severoněmeckém Stralsundu se dnes ráno našla prasečí hlava s hanlivým nápisem.

Uvedla to tamní policie. Zabité prase už se přitom našlo i v únoru na místě budoucí mešity v saském Lipsku. Islám považuje prasata za nečistá zvířata a zapovídá jejich konzumaci.

Zvířecí hlavu našla dnes brzy ráno policie během své hlídky. Co přesně na ní bylo napsáno, ale odmítla sdělit. Urážka byla prý namířená proti kancléřce Merkelové. Policisté už zahájili vyšetřování kvůli urážce předsedkyně vlády, ale i kvůli porušení zákona o odstraňování zvířecích těl.

Merkelová do Spolkového sněmu kandiduje od roku 1990 za volební obvod ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko. V Berlíně tak jako poslankyně od té doby zatupovala například právě Stralsund, Greifswald či ostrov Rujánu.

Témata:  Angela Merkelová

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy