Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ringo Starr si mne ruce: Brexit je skvělá věc

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Londýn - Hudebník Ringo Starr (77) v rozhovoru s BBC řekl, že brexit je skvělý krok, který Britům umožní opět získat kontrolu nad svou vlastní zemí. Někdejší beatle ale vyjádřil i nepochopení pro ty, kteří výsledek loňského referenda nechtějí akceptovat.

Hudebník přiznal, že během loňského referenda, v němž se Britové vyslovili pro odchod z EU, nebyl ve vlasti. Hlasoval by však pro brexit. "Lidé si vybrali. Teď je třeba jít dál," poznamenal Starr.

"Ale neříkejte to prosím Bobu Geldofovi," zažertoval také Starr. Jeho kolega, zpěvák Bob Geldof, má totiž na brexit přesně opačný názor.

Bubeník skupiny Beatles, rozpuštěné v roce 1970, ovšem připustil, že se ho brexit bezprostředně netýká. Žije totiž ve Spojených státech.

Odpůrci brexitu mají mezi populárními osobnostmi v Británii zjevnou převahu. V minulosti se proti odchodu z EU vyslovili například spisovatel Ian McEwan, herci Benedict Cumberbatch, Jude Law či Keira Knightleyová.

Témata:  Brexit Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy