Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristický útok v Londýně: Metrem otřásla exploze, policie poté našla další bombu

Londýn
Londýn
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Londýn - Ve stanici metra Parsons Gree v jihozápadní části Londýna došlo krátce po 8:20 k výbuchu. Informují o tom britská média. Městská policie na twitteru oznámila, že o incidentu ví, a na místě teď spolupracují jednotky se záchranáři. Dopravce žádá cestující, aby zvolili náhradní dopravu kvůli přerušení provozu mezi stanicemi Earls Court a Wimbeldon

Lidé na sociálních médiích píší o výbuchu v jednom z vagónů vlaku. Server Telegraph to potvrzuje fotkami nalezené nákupní tašky z Lidlu s bílou plastovou nádobou, která zřejmě způsobila explozi. Podle aktuálních zpráv se jednalo o menší výbuch. Policie jej už označila za teroristický akt. 

Armed police and emergency services at London's Parsons Green tube station after reported explosion in carriage https://t.co/7OxLsfKGgf pic.twitter.com/nZqFpRrGwf

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) 15. září 2017

Svědek popsal, že viděl kovové dráty, které vedly z tašky ven. Jiný tvrdí, že se zablesklo a následoval výbuch, vagónem dokonce proletěla ohnivá koule, která vyděsila cestují. Okamžitě nastala panika a všichni se snažili dostat z metra ven. Několik cestujících utrpělo zranění včetně lehčích popálenin převážně v obličeji, někteří silně krvácí. Podle The Sun bylo zraněno asi 20 osob.

Mluvčí záchranné služby Natasha Willsová oznámila, že po 8:20 dostali hlášení o incidentu v londýnském metru. "Ihned jsme poslali několik sanitek i jednotlivé záchranáře v autech. Podle naších informací mají lidé popáleniny a řezné rány." Na místě je i tým pyrotechniků a protiteroristická jednotka.

Jedna z cestujících na twitteru napsala: "Právě jsem běžela jak o život ze stanice Parsons Gree. Je tady chaos, hodně zraněných, nevím proč. Ostatní zmiňují výbuch nebo požár."

Telegraph oznámil, že policie bude vyšetřovat případ jako možný teroristický čin. "Vyšetřování bude pracovat i s touto variantou, ale ještě je brzo na závěry," řekl policista zasahující na místě. Podle reportéra z EXPRESS policie právě oznámila nález a zneškodnění druhé zřejmě podomácku vyrobené bomby v té samé stanici.

Parsons Gree je převážně bohatá a zabydlená čtvrť preferovaná mladými rodinami s dětmi. Výbuch nastal ve stanici, kde jezdí metro nad zemí.

Témata:  výbuch v londýnském metru terorismus Velká Británie Londýn

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy