Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli útoku v londýnském metru policie zatkla další dva podezřelé

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - V souvislosti s pátečním útokem v londýnském metru skončilo ve vazbě celkem už pět osob. Britská policie dnes zadržela další dva podezřelé.

V Británii platí druhý nejvyšší stupeň ohrožení terorismem. Za výbuchem podomácku vyrobené nálože je podle dřívějšího vyjádření policie zřejmě více než jeden pachatel.

Dnešní zadržení jsou dva muži ve věku 48 a 30 let a zatčeni byli ve velšském Newportu, kde nyní policie prohledává dva byty.

V Newportu byl už v úterý večer zatčen 25letý muž a v sobotu byli zadrženi dva podezřelí ve věku 18 a 21 let, jeden v Doveru na jihu Anglie a druhý na londýnském předměstí Hounslow.

Témata:  výbuch v londýnském metru Londýn terorismus Velká Británie policie Velká Británie

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.