Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britské úřady už prý znají totožnost podezřelého z metra, nikdo ale zatím zadržen nebyl

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Zpravodajská televizní stanice Sky News s odvoláním na své zdroje uvádí, že britské bezpečnostní složky identifikovaly podezřelou osobu v souvislosti s dnešním útokem v londýnském metru.

Policie totožnost podezřelého zřejmě zjistila na základě vyhodnocení záběrů z bezpečnostních kamer. Zatím ale nebyl nikdo zadržen. Televize rovněž uvedla, že bomba byla napojena na časovací zařízení, které patrně selhalo.

Premiérka Theresa Mayová řekla, že výbušné zařízení v londýnském metru mělo způsobit „enormní škody". Oficiální stupeň ohrožení terorismem zůstává podle ní zatím na druhém nejvyšším stupni.

Útok v povrchové stanici londýnského metra Parsons Green, který úřady označily za teroristický akt, si vyžádal 22 raněných. Bomba zjevně neexplodovala, jak bylo zamýšleno, ale pouze vytvořila ohnivou kouli a několik lidí popálila.

Témata:  výbuch v londýnském metru Londýn terorismus Velká Británie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy