Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Dajr az-Zauru dorazila humanitární pomoc OSN, s dopravou pomáhal Červený půlměsíc

OSN
OSN
Foto: Pixabay

New York - OSN do nedávno osvobozeného východosyrského města Dajr az-Zaur poslala potřebnou humanitární pomoc. Zásilka obsahuje například solární lampičky a hygienické potřeby.

Informovala o tom agentura AP s odkazem na sdělení nejmenovaného představitele OSN. Humanitární pomoc na místo dopravil Červený půlměsíc ve čtvrtek. Obyvatelé města, kterých je asi 93.000, však stále čekají na mouku.

AP to řekl představitel OSN, který si nepřál být jmenován, jelikož neměl oprávnění informace poskytovat novinářům. Červený půlměsíc uvedl, že humanitární pomoc do Dajr az-Zauru dopravil konvojem 12 nákladních vozů.

Začátkem měsíce se syrské armádě a jejím spojencům podařilo prolomit téměř tři roky trvající obležení bojovníků Islámského státu (IS) na západě města.

Humanitární pomoc se dosud do města shazovala pouze z letadel. Od dobytí města 5. září byly zpřístupněny silnice vedoucí do Dajr az-Zauru, boje v centru města, kde stále byli radikálové, však pokračovaly ještě několik dní.

Témata:  Sýrie OSN (Organizace spojených národů) EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy